Huom!
Muistathan, itse viedessäsi suutarille jalkineet
ottaa huomioon, että suutarityö on käsityötä.
Emme vastaa muiden suutareiden
tekemistä töistä. 

Hinnasto  

Puolipohjaus

Pura Lopez 1 mm. pohjat 39.90 € /pari

Korkolaput

Naisten tappilaput (piikkikorkoihin) 25.00 € /pari

Dainite ja Vibram, paksut korkolaput 40.00 euroa/pari

 

Yleiset ohjeet laadukkaille nahkajalkineille

 

  • Käytä uusia kenkiä alussa varovasti. Kävele niillä muutaman tunnin ajan, jotta ne ehtivät alkaa muotoutua jalkojesi mukaan ja anna niiden levätä sen jälkeen.

  • Vältä kenkien käyttämistä kahtena päivänä peräkkäin. Hyvä perussääntö on antaa kenkien levätä kaksi päivää yhden käyttöpäivän jälkeen. Koska ihmisen jalat hikoilevat useita senttilitroja päivässä, kenkien tulee saada kuivua kunnolla. Käytä lepolestejä. Ne auttavat säilyttämään kenkien muodon ja imevät kosteutta. Niiden tulisi olla mieluiten setripuuta. Vältä muovisten lepolestien käyttöä, sillä ne estävät kosteutta poistumasta kengistä ja niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

  • Käytä kenkien pukemisessa apuna kenkälusikkaa. Jos yrität painaa jalkaa alas tai työntää sitä sormilla, se vahingoittaa helposti kengän takaosaa.

  • Löysää kengännauhoja kunnolla, kun riisut ja puet kenkiä. Näin vähennät kenkien kulumista ja pidennät niiden käyttöikää.

  • Jos kengät pääsevät kastumaan todella märiksi, älä kuivaa niitä suorassa lämmössä, sillä nahka voi halkeilla. Laita sen sijaan kenkiin paperia imemään suurin kosteus ja anna kenkien kuivua huoneenlämmössä. Laita kenkiin sen jälkeen lepolestit, jotta kengät pysyvät muodossaan.

  • Vältä kävelemästä pitkiä matkoja nahkapohjaisilla kengillä märällä alustalla. Nahka kuluu paljon nopeammin märällä alustalla käveltäessä kuin kuivalla.

  • Puhdista, rasvaa ja kyllästä kengät säännöllisesti, niin ne kestävät käytössä huomattavasti kauemmin ja patinoituvat kauniisti. Muista, että uusiin kenkiin on tehty vain pohjakyllästys ja ne tulee tästä syystä käsitellä uudelleen ennen käyttöönottoa. Jos kengissä on nahkapohja, muista hoitaa myös sitä.