Meidän tarina

 

Zio kenkäkauppa Helsinki

Zion tarina alkoi intohimostamme aidosti kauniisiin kenkiin. Halusimme tuoda lisää hauskuutta suomalaisten askeliin ja muuttaa kenkäkulttuuriamme. Jos kengät eivät yhtään naurata, miksi ostaa niitä?

Avasimme ensimmäisen Zio-kivijalkaliikkeemme Helsingin Fredrikinkadulle vuonna 2001. Aloitimme yhdestä kenkämerkistä, ja nyt 20 vuotta myöhemmin valikoimissamme on kenkiä ja asusteita yli kymmeneltä ensiluokkaiselta eurooppalaiselta brändiltä.

Intohimostamme kertoo se, että sovitamme itse jokaista kenkämallia ennen kuin otamme sen valikoimiimme. Myymme vain kenkiä, joihin itse rakastumme ja joita itse käyttäisimme. Olemme olleet monen merkin ensimmäinen jälleenmyyjä Suomessa. Tällaisia merkkejä ovat esimerkiksi Woden, Wonders, Camper, Shoes Like Candy, Pavement, Komrads, Pura Lopez jne.

Euroopassa suunnitellut ja valmistetut, esteettiset, hauskat ja laadukkaat kenkämme kantavat tarinaa. Asiakkaidemme jaloissa tarina saa jatkoa. Lempikengät tuovat iloista itsevarmuutta jokaiseen askeleeseen!

Vastuullisuus on tekoja

Meille on tärkeää tietää, kuka kenkämme tekee. Tunnemme jokaisen suunnittelijan ja olemme käyneet jokaisella tehtaalla. Hankimme kenkämme suoraan valmistajilta ilman välikäsiä.

Työtämme Ziossa ohjaa jatkuva kiinnostus ekologisia ja eettisiä materiaaleja kohtaan. Olemme uudistaneet mallistoamme ja ottaneet valikoimiimme muun muassa omenankuoriselluloosasta tehdyt kengät kestävän kehityksen kulttibrändi Komradsilta. Tyylikkäät sneakerit ovat vegaaniset, ja ne on tehty alusta loppuun kierrätysmateriaaleista.

Brändimme Shoes Like Candy on täysin käsityönä valmistettu alusta loppuun Espanjassa.

Valikoimissamme on myös jalkineita, jotka voi pestä pesukoneessa. Myymme pehmustettuja pesupusseja, joissa lenkkarit ja pesukoneen rumpu eivät vahingoitu. Olemme luopuneet liikkeissämme muovikasseista ja laminoiduista paperikasseista. Käytämme vastuullista metsänhoitoa edistäviä FCS-sertifioituja pakkausmateriaaleja.

Edelläkävijä myös seuraavat 20 vuotta

Zio on täysin suomalainen yritys, mutta meillä on ollut aina kansainvälistä, muodista kiinnostunutta henkilökuntaa. Toivomme jokaisen asiakkaan kokevan, että ovestamme on mukava astua sisään. 

Täydelliset kengät eivät ole koskaan kaukana. Lippulaivaliikkeemme sijaitsee Helsingin ytimessä, osoitteessa Aleksanterinkatu 15, ja verkkokauppamme palvelee netissä ympäri vuorokauden. Kenkiä voi sovittaa rauhassa, sillä kaikilla tuotteillamme on 20 päivän palautusoikeus.

Lisäksi valikoimiimme on tulossa laadukkaita miesten jalkineita.